Anna Pauline Andersson

Under senare år har Anna Paulines röst hörts flitigt i främst Öresundsregionen, där hon samarbetat med namnkunniga jazzartister som Svante Thuresson, Jesper Thilo, Peter Asplund, Magnus Lindgren, Viktoria Tolstoy och Nils Landgren. Hon har beskrivits som en vitamininjektion med stor utstrålning och med Annas självklara, naturliga och mogna röst kommer hennes berättande, mänskliga och känslosamma sånger verkligen till sin rätt. Nu släpper sångerskan sin första fullängdare och musikerna på konserten, och på cd:n, är några av landets förnämsta jazzmusiker: Elias Källvik, gitarr, David Andersson, bas, och Andreas Baw, trummor. Speciellt inbjudna gäster är saxofonisten Karl-Martin Almqvist, Mårten Lundgren, trumpet, flügelhorn och pianisten Mattias Nilsson.

ANNA PAULINE ANDERSSON - Give Me Time
01  CYCLES  music & lyrics: Gayle Caldwell
02  IN MY SOLITUDE  music: Duke Ellington / lyrics: Eddie DeLange & Irving Mills
03  NO MOON AT ALL  music: David A. Mann / lyrics: Redd Evans
04  THE PRETTY BUTTERFLY  music: Loryn Deane / lyrics: Mario Albanese
05  QUE RESTE-T-IL DE NOS AMOURS  music: Charles Trenet & Léo Chauliac / lyrics: Charles Trenet
06  DEDICATED TO YOU  music: Saul Chaplin & Hy Zaret / lyrics: Sammy Cahn
07  MY IDEAL  music: Newell Chase, Richard A. Whiting / lyrics: Leo Robin
08  LONDON BY NIGHT  music & lyrics: Caroll Coates
09  AS YOU ARE  music: Nils Lindberg / lyrics: Red Mitchell   
10  THIS IS MY SONG  music & lyrics: Charles Chaplin
11  AROUND THE WORLD  music & lyrics: Harold Adamson & Victor Young
12  GIVE ME TIME  music & lyrics: Alec Wilder

Medverkande på CD:n
Elias Källvik (gitarr) har arbetat aktivt på den sydsvenska jazzscenen i tio år, bland annat i Soul Quality Quartet, Anders Bergcrantz Orchestra och med Svante Thuresson.
David Andersson (bas) har bland annat medverkat i Jan Lundgrens Trio och även spelat med Jan Allan och Vivian Buczek.
Andreas Baw (trummor) är utbildad vid Musikhögskolan i Malmö och spelar i en rad grupper med olika stilar: från pop och soul till jazz och världsmusik
Karl-Martin Almqvist (saxofon) är idag något  av musikernas saxofonist och hörs, förutom med den egna kvartetten, i massor av olika sammanhang från små grupper till storband. Idag är han fast medlem i Danska Radions Big Band och är numera bosatt i Köpenhamn.
Mattias Nilsson (piano) är en av Sveriges mest framstående jazzpianister och belönades nyligen med Harry Arnold Stipendiet för sin musikaliska nivå och bredd samt för sitt engagemang att skapa ett mer aktivt jazzliv i Malmö. Han har även arrangerat fem av låtarna på Anna Paulines skiva.
Mårten Lundgren (trumpet, flygelhorn) är en framstående jazztrumpetare och arrangör aktiv i Malmö/Köpenhamnsområdet med rötter i Södertälje. Hans fina trumpetspel kan höras i alla möjliga sammanhang och konstellationer, från storband till små grupper.
"Anna visade återigen att hon tveklöst är en av vårt lands mest hörvärda sångerskor... Hon har en underbar röst, intonerar perfekt, fraserar och nyanserar mycket personligt och har en härlig utstrålning..." Jan Olsson, Skånska Dagbladet
"Tak for Anna Pauline. Hun er en vældig god sangerinde, afspændt frasering og rytmisk sikker og forcerer ikke. “No diva-shit” som en af mine venner ville sige..."  Thorbjørn Sjøgren / Politiken
www.annapauline.com www.facebook.com/annapaulinemusic